Rick Duijs (1986) is een grotendeels autodidact kunstenaar met het oog op de zeventiende eeuw. Een hedendaagse schilder met een traditioneel schilderspalet.

De eerste streken werden met acrylverf op doek gezet in heel verschillende schilderstijlen. Echter, de Nederlandse schilderkunst had al snel zijn hart gestolen. Met name de meesters uit de Gouden Eeuw maakte grote indruk. Acrylverf op doek werd vervangen door olieverf op paneel en er volgde een periode van intense zelfstudie naar de werkwijze van deze schilders.

Momenteel werkt Rick uitsluitend volgens de klassieke traditie in olieverf. Deze werkwijze past hij toe in zijn stillevens en portretten. In zijn werk wil hij een werkelijkheid suggereren zoals deze in de 17e eeuw werd weergegeven. Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen. Daarbij zijn licht, kleur en compositie zijn speerpunten. Daarnaast blijft de basis, tekenen, een belangrijk deel van zijn werk. Hij vervaardigd tekeningen waarbij vooral het menselijk figuur en het portret het onderwerp vormen.

Exposeren doet hij regelmatig op unieke locaties in Nederland. Ook is zijn werk diverse malen te zien geweest op kunst- en antiekbeurzen. Zijn schilderijen en tekeningen bevinden zich in diverse collecties in binnen- en buitenland.


           

Copyright © 2019 Rick Duijs